субота, 28 вересня 2019 р.

Чарівне паперове мереживо від японської майстрині Naho Katayama




Велике прибирання варто час від часу влаштовувати не лише у шафах, але й у спогадах. Для чого? А хоча б для того, аби згадати, про що мріяли в дитинстві. І від чого змушені були відмовитись у дорослому віці. Ні, не для того, аби зіпсувати собі настрій. А навпаки, аби хоч на мить припустити: а може, ще й  зараз не пізно? Сього на мить, завтра – аж на п’ять секунд…



От приблизно так трапилось із сучасною японською майстринею Naho Katayama. Малою дівчинкою вона любила рукомесла і творчість, у дорослому віці обрала інший шлях, на жаль, за буденними клопотами часу на радість від творчості не залишилось. І поступово забулося, як воно, коли білий аркуш паперу ніби обіцяє, що з нього можна почати створювати новий всесвіт, який вразить не лише тебе, але й інших.



Але в 2008 році Naho Katayama під час арт-терапії призабуте дитяче відчуття почало повертатися. І найбільше до вподоби в дорослому віці майстрині припало до вподоби витинання. Тільки білий колір акварельного паперу. Дуже гострий канцелярський ніж і клей.



Хоча ні, клей з’явився пізніше, під час пошуку власного авторського стилю. Коли майстриня почала створювати багатошарові композиції, кожен шар-аркуш у яких був прорізаний окремо, а вже потім зібраний у майже невагому й досить складну конструкцію.



Арт-терапія перейшла в хобі, а хобі з 2014 року перетворилося на улюблену творчу професію. Прихильників таланту Naho Katayama заворожує те, що зображення найбуденніших речей – від фруктів до будівельних механізмів – перетворюються на мереживні витвори мистецтва.




Приємного перегляду робіт майстрині і гарного дня, друзі!






Немає коментарів:

Дописати коментар