четвер, 12 вересня 2019 р.

Витончені й поважні коти в незвичайних роботах французької художниці Marie Amalia




П’ятниця – саме час говорити про котів (тобто, звісно, я говорю про них не лише раз на тиждень, але цього дня, додатково, ще й розміщую в блозі чергові чудові картини. присвячені цим пухнастим чи й не дуже, однак безсумнівним красеням).



Сьогодні ми милуватимемося дуже французькими котиками, кицями й кошенятами. Так, я знаю, що національність для котів це – умовність. А от манера їх зображення в конкретної авторки – ні.


Варто лише глянути на картини французької художниці Marie Amalia, аби згадати ілюстрації до старовинних дитячих книжок чи родинні фотографії початку ХХ століття, а то ще й більш ранні дагеротипи. От тільки замість дружних родин чи рокових красунь та поважних красенів на глядачів дивляться коти й киці.


Сама мисткиня народилась у 1961 році в Парижі в родині художників Cyrille і Suzy Bartolini. І ще в дитинстві зрозуміла. Що хоче подовжити родинну традицію й стати художницею.

Щоправда, один час, закінчивши Паризький університет, де вивчала образотворче мистецтво, вона продовжила навчання в скульптурній майстерні Жоржа Жанклоса.


Однак потім Marie Amalia віддала перевагу не скульптурі, а доста рідкісній техніці, якої її колись навчила мати. Це – малювання на склі, коли фарбами наносять зображення, а розглядають його з іншого боку.

Це – досить цікавий і складний виклик мисткині. Адже доводиться малювати «догори дригом», тобто почати з деталей, тіней і світла, щоб закінчити фон на відміну від класичного живопису.

Однак у художниці виходить настільки цікаво, позитивно й незвично, що її роботи виставляють у різноманітних мистецьких галереях – як у Франції, так і за кордоном.

Вона малює яскраві краєвиди, птахів і, звісно, котів. Дуже багато різноманітних котів, які користуються чималою популярністю серед шанувальників її творчості. Більше про її творчість можна дізнатися на сторінці мисткині: https://www.marieamalia.com

Приємного Marie Amalia перегляду робіт і гарного дня, друзі!





Немає коментарів:

Дописати коментар