субота, 14 вересня 2019 р.

Прекрасні краєвиди й романтичні портрети від української флористки Тетяни Бердник





«Природа – найбагатша майстерня, вона сама відкриє вам усі таємниці, створить умови для творчості й самореалізації», – у цьому щиро переконана київська майстриня-флористка Тетяна Бердник.



Отримавши свого часу педагогічну освіту й працюючи журналістом, мисткиня спробувала себе в цьому незвичайно творчому й непростому хобі. І в результаті її чудові роботи принесли радість багатьом шанувальникам її творчості.


За словами самої майстрині, вона використовує у роботах близько 1000 українських рослин, на які так щедра рідна земля мисткині. Підхід до рослин у неї чимось нагадує той, який використовували у старовину травниці й відунки. Це – не лише сировина, із травами й квітами потрібно співпрацювати, просити в них дозволу на використання. Лише за таких умов можна досягти потрібного результату.


Врешті, дивовижні роботи Тетяна Бердник, хоча й не лікувальні, але тішать очі й душу. А це – немало. А ще, майстриня не лише створює дивовижні пейзажі й романтичні зображення красунь у старовинних шатах.


Вона дбає про те, аби й інші змогли навчитися із квітів створювати свій власний світ. Сповнений краси, світла й творчості. Вона проводить майстер-класи із флористики. А ще – у 2004 році вона заснувала творче об’єднання «Палітра Флори», до якого увійшли 11 майстрів-флористів із різних регіонів України.


Приємного перегляду робіт Тетяни Бердник і гарного дня, друзі!




Немає коментарів:

Дописати коментар