понеділок, 9 вересня 2019 р.

Казково гарні вишивані квіти від американської майстрині Carrie Goff







Квіти часто приваблюють своєю красою майстрів. А вже вишивані квіти – то добре відома всім класика, що нараховує багато століть. Але класика тим і вабить, що кожен, і глядач, і сам митець може щоразу побачити у звичних сюжетах щось нове, що стане для нього чи неї радісним відкриттям.



Саме так трапляється, коли мова йде про об ємні панно американської майстрині Carrie Goff. Її дивовижні квіти, домашні й дикі рослини, ставочки з рибками – одним словом, уся її творчість, виходять за межі полотна. Вони змушують повірити глядачів, що це – не лише відображення краси світу, але й невід’ємна її частина. Та й просто насолодитись красою майстерної вишивки.



Сама Carrie Goff згадує, як вона відкрила для себе радість творіння в ранньому дитинстві: дівчинка прагла намалювати дуже гарне яблуко. Вона чітко знала, як воно має виглядати. А от на аркуші паперу виходили якісь кривулі.



 Вона звернулась по допомогу до мами. І була вражена, як просто та впоралася із завданням і наскільки гарнішим за спроби малої те намальоване яблуко виглядало.



Тоді майбутня мисткиня твердо вирішила, що, як виросте, зможе створювати такі ж чудові речі. Як бачимо, вона дотрималась даної собі в дитинстві обіцянки. Щоправда, обрала врешті не пензлик, а нитки з голкою. Але результат вийшов неймовірний, він заворожує. Адже в її вишитих картинах краса природи тісно сплітається з красою, яку дарує мистецтво.




Приємного перегляду робіт Carrie Goff і гарного дня, друзі!






Немає коментарів:

Дописати коментар