середа, 11 вересня 2019 р.

Усесвіти у скляних кулях від японського майстра Satoshi Tomizu





Обіцянки потрібно виконувати. Певно, більшість із нас чули цю сентенцію в дитинстві. Тож із романтичними запевненнями, виходячи з цієї логіки, потрібно бути обережним.



Бо отак скажеш, що даруєш коханій «цілий усесвіт» – й аби не бути голослівним, потрібно було б задуматися, а де той всесвіт узяти? Звісно сучасний японський майстер Satoshi Tomizu, коли створює свої дивовижні роботи зі скла, не переймається труднощами нерозважливих закоханих. Хоча, може, десь у глибині душі й переймається.



Однак мініатюрні усесвіти у скляних кульках виникають тому, що це – гарно. І тому, що майстер щиро захоплюється можливостями скла як матеріалу для творчості. І тому що світлини з космосу настільки прекрасні, що надихають на творчість багатьох майстрів… Та причин для того, щоб створювати такі мініатюрні світи чимало.


До речі, роботи Satoshi Tomizu досить дорогі. І це – не дивно, адже планети у нього зроблені з опалу, а самі «небеса» – зі скла й крихт золота. Однак ціни – останнє, на що зважають шанувальники його творчості, які бажають придбати крихту скляного космосу.


Приємного перегляду робіт Satoshi Tomizu й гарного дня, друзі!




Немає коментарів:

Дописати коментар