неділя, 29 вересня 2019 р.

Арт-мопси від Лю: дивовижні капронові іграшки від запорізької майстрині Любові Мошак






Не втомлююсь дивуватись і захоплюватись тим, як дивовижно спрацьовує натхнення справді творчих особистостей! А вже те, що може надихнути талановитих майстрів на дивовижні витвори мистецтва, можна перераховувати без кінця-краю.



От, здавалося б, капронові колготки. Зізнаюся чесно, що найбільша творчість, на яку цей предмет гардеробу надихнув мене, – кілька вдячних слів Небесам, за те, що вони збереглися  цілими-неушкодженими до кінця важливої зустрічі.





І вже точно у мене не виникала жодного разу думка: що спільного між капроновими колготками і мопсами? Що правда, можливо. тому, що в мене вдома немає цих чарівних створінь (я зараз про мопсів). А ось у запорізької майстрині Любов Мошак (Лю) ці чудові песики є.



Тож вона розбирається у їхньому вигляді, а також – у поведінці. І дуже їх любить. Це відчувається у кожній її роботі. Не даремно ж у чималій творчій колекції мисткині всі роботи унікальні. Кожен «капроновий» песик має власне ім’я (Жан Круассан, Бабета, Фунтик, Кнопка, Плюшка…) і власну вдачу. Відчувається, що для кожної своєї іграшки авторка придумує не лише експозицію, але й історію.



Ідея Любов Мошак сподобалась багатьом послідовникам. Тим більше, що в інтернеті зараз можна й знайти інструкцію щодо того, як шляхом клопіткого стягування за допомогою голки, нитки й терпіння (про талант мовчу, цей інгредієнт і так мається на увазі) перетворити колготки на іграшку-мопсеня чи дорослого мопса.



Однак її роботи продовжують залишатися унікальними й користуватися чималим попитом. Певно, до всього перерахованого вище цього потрібна ще й любов – до справи, якою займаєшся і до чотирилапих моделей. «Мопси – це маленькі чоловіки, які так потребують великих людей», – переконана авторка.



І це ставлення відчувається у кожній роботі, варто вдивитись у філігранно виконані очі й кігтики, у неповторний «візерунок» складочок на кожному іграшковому мопсі. Адже часто Любов Мошак виконує «портрет» на замовлення хазяїв певного песика. А потім на фото не так легко відрізнити «справжнього» домашнього улюбленця від іграшкового.




Приємного перегляду робіт української майстрині й гарного дня, друзі!







Немає коментарів:

Дописати коментар