середу, 26 квітня 2017 р.

Керамічні світи, які дарують посмішку, від української майстрині Світлани Виноградської




Світлана Виноградська із Харкова – чудова художниця-керамістка. У неї дуже характерні та цікаві роботи. «Характерні» - то у сенсі, що вони і мають свій індивідуальних характер кожна. А ще, в тому, що усім їм, при всьому різноманітті, притаманний той самий почерк митця, за яким можна безпомилково визначити, що у них – один творець.

Сама пані Світлана вже більше 20 років працює із керамікою як майстер-розробник серійних виробів: вазочок, вазонок, малюнків на стінах. Але сьогодні мова піде про її творчість «для душі».

Узагалі, той, хто має певний досвід щодо роботи з керамікою, не може не захоплюватись художниками, які присвятили себе роботі з цією нелегкою технікою.

Створення одного такого малюнку триває 2-3 тижні. Мало вигадати щось справді незвичне та цікаве, треба бути готовою до тривалої праці: ліпка, сушка, «замивка», знову сушка, нарешті малюнок, остаточна сушка. Керамічні роботи дуже крихкі, під час кожної сушки можуть тріснути, звівши нанівець усю роботу. Але яка радість, коли під руками майстрині остаточно формується чергове диво, яким можна поділитися зі світом!

Тож приємного милування роботами Світлани Виноградської, друзі, та гарного настрою!



Немає коментарів:

Дописати коментар