неділю, 23 квітня 2017 р.

Фантасмагорія, гумор і позитив у роботах бельгійського художника Wim Bals





Яскравого та позитивного початку нового тижня, друзі!

А щоб закріпити саме такий настрій, пропоную помилуватися відповідними – усіх барв веселки і казковими у всіх сенсах цього слова – малюнками художника-ілюстратора з Бельгії Wim Bals.

Інтернет запевняє, що цей митець мрія про художню кар’єру з дитинства. Народився у 1973 році у Beveren-Waas( Бельгія). Вищу освіту здобув спершу в техникумі Antwerpen, обравши спеціальність «графічний дизайн», а потім – в Академії Sint-Niklaas, цього разу наддавши перевагу малюванню. 

Спершу малював пейзажі. Певно, цікаве було видовище. А може, навпаки, не давало до кінця розкрити увесь творчий потенціал через намагання дотримуватись усіх канонів. Бо доста швидко Wim Bals перейшов на створення казково-фантастичних ілюстрацій, головними героями  яких є тварини, птахи та плазуни.

Що цікаво, у світовому інформаційному павутинні чимало як його прихильників, так і тих, хто настійливо допитується, що саме має палити автор для аж такого натхнення? Чи відверто обурюється його роботами. 

Та Wim Bals подовжує із великим задоволенням малювати – насамперед для себе та для тих, в кого його малюнки викликають щиру посмішку. Чи змушують вигадувати історії про казкові світи, де мешкають чарівні істоти. 

До речі, характеризуючи свою працю, сам художник зазначає, щ любить тварин, природу, божевільні ідеї та гумор. А у своїх роботах просто поєднує усі ці компоненти, приправляючи їх натхненням.  До речі, його роботи представлені не лише у приватних колекціях, а й у найшановніших художніх галереях сучасного живопису Бельгії та Нідерландах.

А ще, заслуговує увагу цікава техніка митця, яку він створив власноруч, керуючись власним досвідом. Процес створення картини починається з підготовки панелі, яку художник готує особисто, накладаючи п’ять шарів гіпсу, під час роботи шліфуючи кожен шар. Після завершення малювання поступово на панелі зявляється малюнок, базові кольори, а потім йде пропис деталей масляними фарбами углиб на три шари панелі. Через клопіткий процес, за рік з’являється не так багато нових робіт і кожна із них – унікальна.

Приємного милування малюнками, друзі!




Немає коментарів:

Дописати коментар