понеділок, 3 квітня 2017 р.

Щастя від корейського ілюстратора Hahn Eun-Sun: тріпотіння крил метеликів та безгучний шепіт квітів




Непослідовність криється в самій людській природі.

Узимку видається, що от-от пригріє сонечко, природа покинеться, заквітує, забуяє. Тож відразу зміняться сили й натхнення, і ми обов’язково змінимо життя на краще.

Напровесні холоди відступають і сонечко таки пригріває. Але, чого гріха таїти, інколи бувають незатишні дні, а панянка весна, як і багато творчих особистостей. схильна до перемін настрою сім разів на день.  Ми згадує страшне слово «авітаміноз», а дехто і взагалі висуває таємничий діагноз – «весняна депресія». Але ми певні, що ще трішки весна, ще трохи сонця, ще трохи квітів, перші метелики, яскраві барви – і все буде чудово.

А потім приходить літо зі спекою, зима із листопадом та сумно-сірими деревами, зима, яка приносить не лише білий-білий сніг та Новий рік, але й ожеледь і застуди…

Тож залишається, аби спинити цю не надто затишну круговерть, спробувати жити ось просто зараз, підіймаючи настрій за допомогою яскравих сонячних малюнків. Та хоч таких, як корейського ілюстратора Hahn Eun-Sun, який дуже любить зображати квіти і метелики. 

До того ж, робить це так переконливо, що інколи, розглядаючи його малюнки, відчуваєш тріпотіння крил метеликів. І згадуєш усі порівняння їх із живими квітами. Самі ж квіти видаються водночас настільки насичено-живими через яскраві кольори та штучно виписаними, що відчуваєш їхнє бажання і собі гайнути волею вітру: невже вони згірші за непосидьок-метеликів?
 Та, головне, ці ілюстрації цілком можуть слугувати «вітамінками» від весняної меланхолії. Бо ж нагадують, що тепло, яскраве сонце, квітковий рай – усе це на відстані подиху. Варто лише вдихнути вранішнє весняне повітря на повні груди і розсміятися від несподіваної радості, ігноруючи здивовані, осудливі, в мо, й заздрісні погляди перехожих,  у яких нема миті зупинитися і глянути довкола.

Приємного милування та сонячного настрою!


Немає коментарів:

Дописати коментар