суботу, 1 квітня 2017 р.

Диво-світи від колумбійської художниці Lorena Alvarez Gomez







Коли розглядаєш малюнки деяких іноземних ілюстраторів, то ловиш себе на думці: а чимось схожі роботи змогли б створити художники і з твоєї рідної країни. Ти посміхаєшся дівчатам, малим дітям, котикам і навіть казковим істотам і відчуваєш: надихнути на створення таких робіт могли б пейзажі чи перехожі на сусідній вулиці. А, художниця живе Франції чи Канаді й ніколи не бачила вулиці мого міста? І що з того? Усі ми в чомусь однакові.

Але не так із художника та художницями з Африки чи з Південної Америки. Серед них є справжні миті, є цікаві майстри, є початківці, з яких можуть вирости цікаві ілюстратори, є ті, чия творчість не припала мені до душі чи залишила байдужою. Як, зрештою, і скрізь.

Однак, коли я розглядаю їхні роботи, можливо, через брак знань, не можу відійти від відчуття чогось інопланетного. Так, ніби варто трохи роз фокусувати звичний погляд на речі, аби опинитися з ними на одній хвилі і до кінця збагнути, як саме і що вони бачили, до чого прагли, коли створювали свої малюнки.

Те саме відчуття в мені пробуджують малюнки ілюстратори з Колумбії Lorena Alvarez Gomez. Сама художниця «зізнається» у своїй любові до експериментів із матеріалами, технікою, експозицією. Вона найчастіше працю з цифровою технікою живопису. Однак цілком може скористатися і традиційними матеріалами: папером, фарбами, фотографіями і тканинами.

Вона ілюструє дитячі книги, працює на рекламні агенції, оформлює модні журнали. І, звісно, малює для себе, щедро черпаючи натхнення із книг, мультиків, коміксів, поп-культури та пейзажів, подорожі  та гри на гітарі. 

При певній показовій хаотичності деяких її робіт, Lorena Alvarez Gomez вигадує концепцію кожного малюнка, усі подробиці дивних казкових світів, зображенням яких вона хоче поділитися з глядачами.

Тож запрошую вас, друзі, приєднатися до розгляду її незвичайних, але дуже цікавих робіт. Гарного вам дня!


Немає коментарів:

Дописати коментар