четвер, 6 квітня 2017 р.

Чотири лапи, хвіст ... та кіски - зворушлива дружба кошеняти й дівчиська від художниці Vian Risanto





Кажуть, що в літературі існують лише три сюжети, які від початку часів експлуатують письменники – наскільки вдало, то залежить від таланту. Усе ж, мені видається, що в живопису тем для творчості побільше. 

Але так, існують канони. Ті ж самі котики. А ще краще, котики і малі дівчатка. Тема відтворювалась у різних стилях безліч разів. 

І якщо такі малюнки можуть зачепити глядачів, змусять посміхнутися – то вже ознака творчих здібностей, власного почерку чи любові до своєї справи. Бо й останнє, при всій своїй ефемерності, відчувається на ілюстраціях навіть через екран комп’ютера 

Ось і в австралійської художниці-ілюстрації Vian Risanto серія малюнків по котиків і його малу подружку (чи, для некотовласників, – про малу дівчинку та її котика) користується неабиякою популярністю серед її прибічників.

 І справді, при ому, що ця серія позначена фірмовою «фішкою» –  дівча зображене спиною до глядачів, тож можна оцінити лише її чудові кіски, фігурки малої та того ж кошеняти щоразу настільки виразні, а ситуації, інколи, настільки пізнавані, що мимоволі уявляєш історію цих друзів.

А це, як на мене, неабиякий комплімент ілюстратору.


Тож гарного настрою та приємного Вам милування малюнками ід час чергової котопятниці, друзі!



Немає коментарів:

Дописати коментар