суботу, 29 квітня 2017 р.

Паперові диво-всесвіти від польської художниці Bozka Rydlewska




Папір –  неймовірно багатий за своїм можливостями матеріал. Багато сучасних митців не лише використовують його як основу для своєї творчості, аби малювати на ньому. Багато майстрів, саме завдяки цьому, здавалося б, такому тонкому й беззахисному перед негативним впливом світу матеріалу, створюють свої шедеври. 

Скажімо, сучасна польська художниця Bozka Rydlewska використовує можливості паперу, аби створювати унікальні об’ємні ілюстрації.


Вони справді унікальні, в тому сенсі, що на кожну з них мисткиня витрачає три-чотири тижні клопіткої роботи. Тож їй щоразу цікавіше не робити копії уже готових робіт, а спробувати створити щось нове.

Що цікаво, справу свого життя, якою й вважає ці диво-ілюстрації, художниця відкрила випадково. Довгий час вона займалася створенням віртуальних проектів. І досить успішно. Але потім почала помічати, що її втомлює комп’ютерна графіка і хочеться зробити щось «для душі», у матеріальному світі, своїми руками.

У результаті творчих пошуків на світ стали з’являтися міні-усесвіти з паперу, з купою деталей і дбайливою промальовкою кожної лінії. Не даремно у творчості  художниці так багато шанувальників в інтернет-мережі.

Приємного милування та гарного настрою на всі вихідні, друзі!


Немає коментарів:

Дописати коментар