понеділок, 1 травня 2017 р.

Радість у наївно-теплих малюнках Margaret Sherry







Споглядаючи цих зворушливих їжачків, котів, песиків та інших щасливих усміхнених героїв британської художниці Margaret Sherry, мимохідь посміхаєшся й сама. І уявляєш, як ще малою дівчинкою художниця старанно малювала симпатичних звірів в альбомі та мріяла ілюструвати дитячі книжки.

Ну, що альбом із дитячими малюнками, і талановитими, треба думати, був і не один – то не диво. А от професію мала Марго вибрала собі несподівану для шкільного вчителя малювання: дівчина серйозно прагнула стати судовим біологом. Однак боротьба з латиною завершилася поразкою для майбутньої художниці. Тож вона зробили вибір на користь школи мистецтв у м. Рочдейл. А потім працювала викладачем, навчаючи студентів, як треба ілюструвати книги про рослини. Ось таке незвичне поєднання захоплення біологією та малюванням.

Потім, вже працюючи в рекламній агенції, спробували ілюструвати дитячі книги. І раптово з’ясувалося, що саме це – її призначення

На сьогодні її роботи  -і як ілюстрації, і як основи малюнків для вишивання користуються  неабияким попитом у всьому світі.

Приємного малювання та гарного настрою, друзі!


Немає коментарів:

Дописати коментар