пʼятниця, 19 травня 2017 р.

Яскраві ляпко-звіри від англійської художниці Megan Ashford




Невдало поставлена ляпка може геть зіпсувати найкращу картину чи найстаранніше оформлений текст. А вже якщо мова йде про яскраву ляпку фарбою… Ой лихо-горе тому. хто не втримав її на кінчику пензлика.

Але зважте: мова йде про «невдалу» ляпку. А от молода англійська художниця-ілюстраторка Megan Ashford – тільки уявіть собі! – саджає ті ляпки зумисне. Ще й при цьому вибирає найяскравіші акварельні фарби.

Потім старанно дує на ще не висохлу фарбу чи, як ніхто не бачить, хитає аркуш так, щоб фарба розтікалась по ньому кольоровими пацьорками. Хтозна, чи говорить вона при цьому вголос: ой, яка вдала ляпка у мене вийшла цього разу! Напевне, що ні: надто б по-театральному це лунало б у повсякденному житті. Але цілком можливо, що вона так думає.
 
Бо, аби бажання, в кожній яскравій плямі можна угледіти обриси якогось звіра чи птаха. І славнозвісний психіатричний тест тут ні до чого. Справа лише в уяві.

Уже потім можна брати тонкий пензлик чи й олівці і старанно доробляти малюнок. аж поки й інші не побачать у ньому яскраво-кумедний чи зворушливий позитив. Але починається творчість із бажання зробити цей світ трохи яскравішим та затишнішим.

Як на мене, яскраво-веселкові кольори – то непоганий спосіб трохи покращити настрій, поки травень за вікном старанно касплеїть осінь. Ви йому не кажіть, добре, що надовго його завзяття не вистачить? Та й квітучі дерева й кущі восени не бувають. Тож тішуся думкою, що весні от-от набридне. Настане літо і ми ще зітхатимемо і будемо скаржитись на спеку.

А поки що –гарного настрою та приємного милування!

Немає коментарів:

Дописати коментар