понеділок, 1 травня 2017 р.

Чарівні птахи на малюнках американської художниці Brenda Lyons




А ви пам’ятаєте найкращу книгу у вашій шкільній бібліотеці? Гаразд, не найкращу, бо це – надто суб’єктивно. Ту, яка справила на вас найбільше враження, а може, й вплинула на подальшу долю?

Художниця Brenda Lyons із Коннектікута (США) впевнена, що така книга в бібліотеці її школи була. Ні, не посібник із малювання, а посібник із орнітології, прикрашений чудовими ілюстраціями Джона Джеймса Одубона (Audubon). 

Майбутня художниця була зачарована й годинами розглядала його зображення птахів. За її власним зізнанням, якби вона трохи менше любила малювання, то, певно, присвятила б себе орнітології. Але й зараз художниця оптимістично заявляє, що ніколи не пізно спробувати щось нове й незнайоме. 

А поки що Brenda Lyons малює – часто казкових птахів, у яких, проте, легко впізнати красенів створених найкращим митцем – природою.  При цьому, хоч і віддає перевагу акварелі, але вдало доповнює її акрилом, чорнилами та кольоровими олівцями. У вільний час мандрує і, звісно, при цьому спостерігає за птахами - «моделями» для її нових чарівних Птахів Щастя.

Приємного перегляду та гарного настрою, друзі!

Немає коментарів:

Дописати коментар