середа, 24 травня 2017 р.

Птахи-квіти від австралійської художниці Hong Yi





Є люди, яким нецікаво малювати фарбами чи jлівцями, хоча саме малювання вони дуже люблять. І їх немало. Скажете, що я в тисяча п’ятисотий раз (чи як там зараз правильно казати в інтернет-жаргоні?) відкрила Америку? Нічого, цьому континенту не звикати до отаких-от «відкриттів».

А ми з вами, після такого вступу, що аж ніяк не претендує на оригінальність, поговоримо трохи про сучасне австралійську художницю Hong Yi. Часто буває, що митець, бажаючи щось розповісти світу чи вразити людей обирає якусь одну, хай і незвичайну техніку. Але ця художниця чинить інакше. У неї – багато творчих проектів. у яких зображальними засобами є овочі та фрукти, відбитки від кухликів із кавою, січки, м’ячі і навіть…шкарпетки. Якщо чесно, не всі вони, на мою зовсім непрофесійну думку, однаково вдалі.

Але от «Квіткові птахи», де Hong Yi використовує зображальні можливості пелюстків квітів, – серед моїх улюбленців. Ви от можете згадати без допомоги гугла, як виглядають пелюстки квітки гороху чи трилисника?

А тут вони, змішані із пелюстками гербер та хризантем, перетворюються на доргоцінні «мазки» квіткової картини, доводячи, що немає скромних і непомітних квітів. То просто ми інколи не дуже уважні, аби помітити їхню красу.

І так, знову вже звична для мене приписка: творчість – то для художниці хобі. Вона закінчила аж два вищі навчальні заклади: Університет архітектури в Мельбурні та Технічний університет Делфта в Нідерландах. А зараз працює в шанхайському офісі австралійського архітектурного бюро HASSELL. 

З іншими її роботами можна ознайомитися на сайті: http://redhongyi.com/about/#bio

Тож знову не втримаюся від поради: не бійтеся мріяти і знаходити час на творчість! Вами поки що лише бракує трохи часу і впевненості в собі, аби розкрити усі грані свого таланту.

А поки що – приємного перегляду та гарного настрою!

Немає коментарів:

Дописати коментар