неділя, 21 травня 2017 р.

Позитивні малюнки наймолодшої з родини художників Вікторії Проців







У старовинному дуже гарному місті, де кожна будівля центру варта картини, а повітря, напоєне легендами, спонукає до творчості, живе родина художників. Батько й мати народилися не тут, мам навіть в іншій країні, але саме у стародавньому місті розквітнули їхні художні таланти. 


А потім у них народилася доня. Дівча із дитинства мріяло про те, що виросте і стане художником. Ця мрія здійснилася. Можливо, тому батьки завжди підтримували її прагнення, тато навіть став ї першим вчителем із малювання. А може, й тому, що у неї був не лише талант. Але й сміливість. Сміливість віднайти власну стежку і почати малювати не так. як це роблять інші члени її родини. Не згірше, не краще – просто по-іншому, весело, позитивно і світло, із гумором та з ледь помітною ноткою щемливої ніжності до героїв своїх малюнків.


Не знаю, чи скидається такий початок на казку. Але це – правда. А врешті, у Львові (а мова йде саме про це чудове місто) не так легко інколи помітити, де закінчується казка і починається буденність. 


Отже, у славному місті Лева живе молода і дуже цікава художниця Вікторія Проців. У 1983 році вона народилася в родині митців – Івана та Оксани Процівів. Саме батько навчив Вікторію техніці кольоровій графіці. І після завершення Львівської академії мистецтв (спеціальність «графічний дизайн») молода художниця працює в техніці графічного живопису тканиною.

Цілком можливо, що ви вже бачили десь в інтернеті чи й у реальності її наївно-щирі, веселі та світлі малюнки. Роботи художниці виконані у дуже впізнаваній манері та запам’ятовуються не цим, а уважним ставленням до деталей та позитивним поглядом на жанрові сценки, у яких задіяні її герої.

Приємного малювання її творами! А завтра ми поговоримо про твори батьків художниці, які, без сумніву, варті не меншої уваги.

1 коментар:

  1. Сьогодні готувалася до лекції. Шукала позитивні, світлі молюнки, картини, щоб продемонстувати студентам у цей непростий час. Відкрила для себе Вікторію та її творчість. Буду знайомити нашу молодь, мабутніх педагогоів. між іншим, дисципліна називається "навчання і виховання обдарованої дитини". Дякую, Вікторіє, за талант!!!!

    ВідповістиВидалити