середа, 3 травня 2017 р.

Кумедні та зворушливі мишенята на малюнках голландської художниці Nadya Bonten-Slenders




Вам подобається руйнувати стереотипи? Захопливе заняття! Хіба що варто при цьому дотримуватися правил безпеки, якщо такі, звісно, існують, аби уламки тих самих стереотипів не спланували руйнівнику на голову.

Але сьогодні, певно, можна обійтися без перевірки пі розпис отих самих «правил безпеки при боротьби зі стереотипами», бо йтиметься по старе як світ твердження, що всі без винятку жінки бояться мишей. А вже скільки разів його спростовували і яким лише чином це не робили!

Починаючи від банального бажання малих дівчаток мати за домашню улюбленицю білу мишку і закінчуючи багатьма художницями-ілюстраторками, які зображають у своїх роботах коли казкових, а коли і доста реалістичних мишенят.

Ось в в голландської художниці Nadya Bonten-Slenders миші та інші створіння на її малюнках не вбрані в бантики чи і інші предмети людського одягу, але зовсім не зле виконують роль таких собі чарівних істот. Навіть трохи космогонією займаються – це я по хмарки та місяць замість ліжка. А в проміжках – втішавють тих, кому сумно, дарують подарунки тим,кому вони, ті подарунки, дуже потрібні, разом із коханою істотою зустрічають захід сонця, мандрують…

 

Нічого надзвичайного – ні в сюжетах, ні в зображальних засобах, де художниця більше покладається на лінію та фон ніж на яскраві кольори. А очі важко відвести. Як і від будь-якого зображення казкового світу, де не трапляється нічого особливого, але все йде так, як має бути. Врешті, такі світи користуються не меншою любов’ю серед глядачів ніж сповнені неймовірних пригод. Ну, хіба що інколи мова йде про різних глядачів, але це ж і чудово. що в цьому світі є казки на будь-який смак.


Приємного перегляду малюнків Nadya Bonten-Slenders, друзі!


Немає коментарів:

Дописати коментар