пʼятниця, 12 травня 2017 р.

Буденно-ліричні світи Daniel Mar - фотографа, що змінив об'єктив на папір




Сьогодні пропоную Вашій увазі познайомитися ще з одним чудовим художником, який створює незвичайні картини з паперу. Інколи видається, що можливості цього матеріалу, – аби лише він втрапив до рук справді творчої людини, – безмежні.

Ось, скажімо, для своїх картин французький митець Daniel Mar використовує білий папір та кольоровий фон. Цього йому досить, аби створити об’ємні, насичені складними деталями композиції. Художник вдається до творчого міксування різних технік роботи з папером – витинання, силуетного вирізання, згинання та склеювання. 

Кожна картина унікальна, кожна потребує багато зусиль і часу. І в результаті щоразу з’являється цілий паперовий світ – історія, яка не потребує підпису навіть в один рядок, аби бути зрозумілою людям з різних країн. Інколи позірно наївні, інколи – лагідні, усміхнені, надихаючи чи, навпаки, лірично-сумні чи й тривожні – його роботи не залишають байдужими. А різноманіття дозволяє знайти кожному глядачу щось на власний смак.

А ще, цікава історія самого художника. Я часто згадую у своїх розповідях, що творчість чергового ілюстратора чи художника – хобі. Чи що після ревного часу, відведеного на «серйозну» роботу, вона чи він вирішили стати художником-фрілансером. 

А от Daniel Mar відомий у Франції, і не лише у рідній крані, як справді цікавий фотограф, на рахунку якого є і чудові світлини, і вдалі творчі виставки. А потім, уже зробивши кар’єру фотографа, він несподівано вирішив змінити поле діяльності і почати створювати паперові світи.
 

Однак, це – техніка. А щодо суті, то й зараз він робить те саме: створює композицію, у якій би відбився світ. І прагне. Аби це відбитя не залишило нікого байдужим.

Більше про паперові роботи митця можна дізнатися на його сайті: http://www.artpapier.fr/Art_Papier/accueil.html

Приємного милування його роботами!

Немає коментарів:

Дописати коментар