пʼятниця, 26 травня 2017 р.

Мальована лялька Gorjuss від ілюстраторки Suzanne Woolcott




Листівки із шотландською дівчинкою Gorjuss (Горджус) ілюстраторки Suzanne Woolcott добре відомі у світі. Особливою прихильністю вони користуються серед творців хенд-мейд ляльок: багато із них хоч раз побували створити іграшку за мотивами цих малюнків. Дехто при цьому із подивом переконувався, що при показовій простоті і наївності не так легко вхопити щось важливе, що приваблює до малюнків художниці її шаналньиків, перетворивши зображення Gorjuss на впізнавний бренд.

Сама Suzanne Woolcott живе в Глазго, а її малюнки користуються великою популярністю в англомовному світі і виставлялися в багатьох престижних галереях. Її роботи подобаються публіці, попри те, що вона – художник-самоук. 

У неї чудова сім’я – чоловік і троє дітей, які завжди підтримують її у творчому пошуку.  І, на жаль, ця підтримка їй зараз дуже потрібна: через травму хребта вона втратила здатність ходити. Але продовжує вперто працювати і вдосконалюватись.
Так, вона скаржиться на хворобу, яка змушує прикладати удвічі більше зусиль при будь-якому русі. Але настроєна вона рішуче: «Я маю навчитися втілювати у життя те, що в моїй голові. Так, на це потрібний деякий час. Але я люблю вчитися. Навчання не повинно зупинятися!».

Сама ж намальована лялька Gorjuss існує із 2005 року і за цей час перетворилась на бренд. Те, що існують канцтовари та аксесуари цієї марки для тих, хто вже виріс з усіляких Hello cat, не дивно. А от що є ті, хто робить собі відповідне татуювання в дорослому віці… Ну, кожен господар власного тіла.

Я не випадково вжила словосполучення «намальована лялька».  Авторка сама часто говорить про своє створіння як про дівчинку. Але інколи зазначає, що використовувала естетику ганчір’яної ляльки. Коли розробляла цей образ. З цієї точки зору ті, хто висуває претензії до недомальованості обличчя не має рацію: «повноцінне» обличчя – повну, хоч і схематичну копію людського ляльки із тканини отримали далеко не відразу. 

До того ж, пози на цих малюнках підкреслено статичні. А от волосся, яким грає вітер, рух усього навколо, промовисті яскраві деталі ніби підкреслюють, що перед нами – «миттєві знімки». Секунда-дві – і рух продовжиться із того місця, на якому спинився.

Приємного милування та радості від досягнення поставлених перед собою цілей, друзі!

Немає коментарів:

Дописати коментар