середа, 10 травня 2017 р.

Хільда - усміхнена пін-ап красуня нестандартної зовнішності від Duane Bryers







Травень – час позбуватися теплих речей. Не в тому сенсі, що викидати їх на помийницю, ну, якщо в цьому немає нагальної потреби, а в тому, що їх можна відкласти до холодів та почати прасувати літні кофтинки й сарафани. Так, я знаю. що ця фраза вже лунала десь із місяць назад, а потім квітень щедро запорошив усіх нас снігом, аби не були такі самовпевнені. 

Але, врешті, до літа залишилося зовсім трохи, якийсь там місяць. То чом би не дати шанс погоді зарекомендувати себе з кращого боку? А приміряти подумки на себе образ такої собі стильної та розкутої pin-up girl. Із тих, хто точно не натягне на себе зайві речі.

А якщо хтось закине, що я немилосердна до значеної частини людства, пропонуючи їм конкурувати із довгоногими худими красунями із надпишними формами з чоловічих американських плакатів, то я можу із чистим сумлінням запевнити: і не думці не мала! 


Рin-up – то лише прибитий малюнок, у першому значенні – плакат, який вирізали із журналу, аби прикріпити його на стінку. У цьому жанрі зустрічаються навіть зображення червонощоких великооких дітисьок та зворушливих кошенят, які прикрашали кухні американських будинків десь у середині минулого століття. 

Ну так, мушу визнати, що більшість зображень із дівчатами у цьому стилі – то неймовірно довгоногі лялечки, чиї зображення можна було зустріти і в кабінах вантажівок, і на стінках барів. Але існують приємні винятки. 

От хоча б Хільда – така собі модель «плюс стайлз», яка не збирається паозувати на публіку у привабливих позах, а живе собі справжнім життям. Ну, майже не збирається, але інколи й не здогадується про глядачів, втрапивши в чергову халепу.

До речі, через рік невгамовній «стиглій Хільді», як звуть цю красуню, виповниться 60 років. Американський художник Duane Bryers створив цей геть небанальний образ у 1958 році, на піці захоплення серед ілюстраторів pin-up стилем. І майже відразу ця життєрадісна руденька жіночка, чиї форми… трохи не відповідали стандартам «Міс Усесвіт», здобула цілу армію прихильників. 


Усього існує понад 200 малюнків із її зображенням, де вона їсть читає, перебуває на природі, мріє, сумує та радіє життю. А ще, потрапляє у безліч кумедних ситуацій та мужньо долає негаразди. 

 

Хільдастала своєрідною іконою пін-ап стилю 60х рр. із нестандартними формами. Можливо, який би художник скористався б чужим успіхом, аби досягти і собі популярності. Але видавництво «Brown&Bigelow» придбало всі права на зображення Хільди. Навіть сьогодні воно випускає календарі та листівки з її зображенням. І вони – користуються незмінним інтересом серед шанувальників цього персонажа – рішучої дівчини з відмінним почуттям гумору.

 

Приємного милування ілюстраціями та гарного настрою!

 

І так, спонсор показу – фраза: «Уже середина травня, час худнути до літа». Не час. Інколи «не худнення» теж буває чудовим. Приклад – перед вами.



Немає коментарів:

Дописати коментар