понеділок, 8 травня 2017 р.

Квіти, птахи та звірі художника Li Zhe: картини, що оживають (частина 1)





Якби відомий художник Li Zhe мешкав не в Китаї, а в якійсь європейській країні, то його шанувальники говорили б по нього, як про видатного майстра гіперреалізму. 


Справді, кожен його малюнок – квіти, натюрморти з побутових речей чи птахів і тварин – можна розглядати дуже довго, захоплюючись точністю й тонкістю вималювання кожної деталі. Художник дуже багато уваги приділяє не лише вибудові композиції та підбору кольорів, але й зображенню шерсті, пір’я чи крапельок роси на своїх «моделях». Ні. Мова про гіперреалізм не йде: у Китаї цю школу малювання називають «дбайливим пензлем». А Li Zhe вважається одним із визначних її представників.






Тож і видається, що його малюнки – то ніби ілюстрації до старовинної китайської казки, тої, де під чарівним пензлем усе зображене на папері оживало та милувало око. Врешті, таке чарівництво під силу кожному справжньому митцю, закоханому в свої роботи.


Картин Li Zhe в інтренет-мережі дуже багато. Хотілося б розмістити всі, до яких дійшли руки. Але якщо їх буде надто багато, то кожній приділять менеш уваги. Тож вольовим зусиллям я поділила «здобич» – зображення його робіт – навпіл. І незабаром розміщу другу частину.

А зараз – приємного перегляду його робіт та святкового, переможного настрою!

Немає коментарів:

Дописати коментар