неділя, 28 травня 2017 р.

Казкові польоти у снах на картинах київської художниці Наталії Мороз









Кажуть, що коли літаєш уві сні – то ростеш. Хтозна, чи це так. бо дехто й дорослим на межі крани сновидінь раптово поринає в дивне відчуття волі та невагомості – те саме, що здається: варто вдихнути глибше і підскочити. І жодна гравітація не поверне тебе додолу без твого на те бажання.
Саме таке відчуття польову уві сні залишають по собі картини молодої київської художниці Наталії Мороз. Дія у них завжди відбувається на межі: між казкою та буденністю, між землею та небом, між тривогою (а хто сказав. що сни завжди добрі?) та надією. А на який бік колихнути оту непевну рівновагу – залежить від кожного із глядачів.

Місяць, що курить цигарку, жирафа, яка злітає вгору на гігантській гойдалці, слон, що колекціонує… слоників чи дівчина, яка впевнена, що парасолька та віра у свої сили цілком можуть замінити крила. Інколи сюрреалістичний світ на малюнках талановитої художниці буває так само переконливим, як і справжній.

Не всім подобаються ці малюнки. То не значить, що щось «не так» із художницею чи глядачами, просто не завжди буває стовідсоткове «втрапляння у дев’ятку» з першого погляду.  А у світі ще дуже багато інших цікавих митців, серед яких обов’язково трапляться ті, які до смаку саме вам.

Але я знаю не так уже й багато людей, яких би малюнки Наталії Мороз залишили зовсім байдужими, не викликавши й іскри хоч якихось емоцій. А це, погодьтеся, непогана рекомендація.

Приємного перегляду малюнків, друзі!


Немає коментарів:

Дописати коментар