понеділок, 15 травня 2017 р.

Скляна краса застиглих всесвітів Paul Stankard




«Диво, що застигло у склі», – ось перше, що спадає на думку, коли бачиш неймовірні роботи художника-склодува Paul Stankard. Не даремно його більш ніж сорокарічний творчий шлях відзначений трьома почесними званнями та величезною кількістю премій і нагород. Зокрема. він – почесний професор такого престижного навчального закладу, як Салем Community College.

Тут мені згадується славнозвісний «Маленький принц», де йдеться про те. що дорослі починають розповідь по людину з нудних цифр. Так, я доросла: мені легше написати, що роботи майстра представлені в експозиціях більш ніж 60 музеїв в усьому світі Легше ніж просто повторити очевидне: це – шедеври, у яких поєднується талант та напрацьований десятиліттями досвід.




Що цікаво, у 1961 році митець розпочав аж ніяк не творчу, хоча й дуже потрібну й відповідальну кар’єру в Інституті витончених мистецтв (зараз – Салем Community College). Більше десяти років займався розробкою виготовлення художнього скла та створенням освітніх програм для художників-склодувів.

А в 1972 році ризикнув завершити успішну наукову кар’єру на користь творчості.
Що цікаво, на сьогодні художник знаходить час не лише для плідного заняття flameworking і письменництвом. Він – автор трьох автобіографічних книг, де охоче ділиться секретами склодувної майстерності.

Ні, він не боїться, що хтось із молодих, почитавши його книгу, стане йому конкурентом. Читання, яке б це чудове заняття не було, не досить .Потрібні роки наполегливої праці і творчих пошуків. Тож Paul Stankard завжди щиро радіє успіхам своїх послідовників.

Приємного милування його роботами, друзі!



Немає коментарів:

Дописати коментар