вівторок, 2 травня 2017 р.

Дракони та інші дивні й прекрасні створіння від Melody Pena





Каліфорнійська майстриня Melody Pena добре відома шанувальникам міфології та фантастики далеко поза межами Сполучених Штатів Америки. Ще б пак, не щодня вдається на власні очі побачити, навіть найпалкішим шанувальникам чарівних істот, мить, коли на світ з’являється малий дракон. Чи як крилатий кіт мружиться на весняному сонці, чи…- у художниці не бракує сюжетів для її керамічних фігурок.

У неї багато чудових робіт, хоча створення кожної – то довгий клопіткий процес.

Починається усе із прагнення детально уявити зовнішній вигляд нової міфічної істоти, її характеру та… анатомії.

Саме так, мандрівка у світ фантастики, як не диво, почалася не із світу фентезі, хоча куди ж без цього? – а із любові до тварин.

Свого часу, за спогадами самої Melody Pena, у її спальні було більше ніж дюжини акваріумів із усякою живністю, а ще – жаба, яка вважала більш привабливим не скляний ящик. А кошик для паперів, і курча. Певно, родичі та знайомі юної біологи ні, чуючи її захоплені розповіді по домашніх улюбленців упереміш із згадками про сюжети фентезі, подумки підбадьорювали себе: ну, добре, що в нашому світі неможливо роздобути собі дракона!

Потім художниця почала малювати своїх домашніх тварин. А щоб робити це більш точно у коледжі крім малюнку, скульптури та живопису обрала зоологію та біологію.

А потім з’явилися вони – виготовлені нею керамічні фігурки . Як бачите, аби бажання, можна включити до колекції своїх домашніх улюбленців і дракона, і не лише його…

Приємного перегляду її робіт та казкового настрою, друзі!

Для скептиків уточнюю не «як у казці, чим далі – тим страшніше», а як у відомій цитаті Г.К. Честертона: «Казки найточніше відображають життя: вони вчать не лише тому, що дракони існують, але й тому, що їх, драконів, можна перемогти».

Немає коментарів:

Дописати коментар