середу, 5 квітня 2017 р.

Пір'їна, що перетворюється на зграю птахів, від американського митця Chris Maynard




Американський митець Chris Maynard називає себе «фанатиком пір’я». Справді, видається, що йому не лише подобається цей неймовірно гарний, але такий тендітний матеріал. Тут, швидше, підійшли б слова, що він закоханий у пір’я та в захваті від нього.

У його велетенській колекції, здається. безліч найрізноманітніших пір’їн з усього світу. Та, коли про це заходить мова,  він завжди заспокоюю  захисників птахів: серед його експонатів нема жодного, здобутого незаконним шляхом, таким чином, аби це завдало шкоди птаху, тут нема оперення птахів, які охороняються законом чи внесені до Червоної книги. І він цілком щирий6 це – злочин псувати таку колекцію негідними вчинками, навіть якщо про них ніхто більше не дізнається.

А ще, Chris Maynard – чарівник. Бо лише чарівнику з казки під силу з одної пір’їнки навіть не птаха, а цілу згаю птахів. У його авторському проекті «Зграя птахів та купа пір’їн» «оживають» міні-птахи, яких він довго й старанно, уникаючи незграбних рухів, вирізає з пір’я. Для цього він використовує скальпелі та ножиці, призначені для мікрооперацій, багато сил, терплячості та прагнення поділитися зі світом своїм захопленням таким досконалим витвором природи як птах та його пір’я. 

У його проекті немає двох однакових витворів. Та навіть якби він захотів створити повну копію своїх попередніх робіт, це було б неможливо: не існує двох однакових пір’їн. Природа щедра на вигадування, як і личить справжньому творцю.

Останнім часом у митця все більше послідовників, фотографії його робіт використовують як ілюстрації для журналів, він влаштовує майстер-класи для охочих оволодіти незвичайною технікою. Та поки що ніхто із учнів не досяг таких висот, як він.

Більше про особистість Chris Maynard та його творчість можна на персональній сторінці: www.featherfolio.com
Гарного милування чудовими робота та натхнення на власну творчість!

Немає коментарів:

Дописати коментар