понеділок, 17 квітня 2017 р.

Радість життя в гумористичних малюнках Nina de San







Коли робочий тиждень починається у вівторок, то це, нібито, й непогано. Але ж, з іншого боку. «а робота не жде, її треба робить». Й обсяг тієї роботи доводиться ділити на меншу кількість днів.

Тож варто підзарядитися енергією. Якщо що, то я мала на увазі вранішній кухлик запашної кави чи улюбленого чаю. І позитивні малюнки чудової ілюстраторки Nina de San.

Я на одному сайті, поки робила цю підбірку, прочитала, що «хоча Nina de San пізнувато розпочала кар’єру ілюстратора» і була, м’яко кажучи, ем, ошелешена (добре бути філологом і мати запас синонімів на отакі-от випадки). Дуже сильно ошелешена. По-перше, шановній художниці аж ніяк не 90 років. І до чого тут ейджизм узагалі?

Так, вона пропрацювала близько 10 років у рекламі та у галузі декоративного живопису, потім у 2009 році вирішила спробувати свої мистецькі здібності як ілюстраторка й майже відразу здобула прихильність в інтернет-мережі, і? 

Як із цього можна зробити висновок, що їй не подобалася попередня робота чи що там вона була не на своєму місці? Єдине, із чим можу погодитись: зараз вона займається своєю справою. Це видно хоч би тому, що усі її малюнки, приправлені доброю порцією гумору, а інколи й іронії, виконані з неабиякою любов’ю. Так, художниця добре вміє підсміюватись над стереотипами, але ж при цьому видно, що їй симпатичні власні героїні, а посмішка у неї добра.

Значно більше малюнків можна переглянути на її офіційній сторінці  фейсбуці: https://www.facebook.com/nina.desan/

А поки що – приємного милування її малюнками!

Немає коментарів:

Дописати коментар