четвер, 27 квітня 2017 р.

Котики, котики й котиська від американської художниці Lucie Bilodeau





П’ятниця. Котики. Малюнки чудової американської художниці, яка любить цих пухнастих непосидько.

Але сьогодні не хочеться жартувати. На це є особисті причини, пов’язані з однією знайомою чотирилапою красунею і розумницею. Тож просто виставлю кілька малюнків американської художниці Lucie Bilodeau. І нагадаю, що вони, домашні улюбленці, не лише милі, розбишакуваті і дуже незалежні. Вони ще дуже потребують нашої ласки, уваги, і, на жаль, не можуть радувати нас так довго, якби ми того прагли.

А ще, я, певно, сентиментальна дурепа, але я вірю, що вони – і коти, і пси – чекають людей там, на веселці. Людям завжди важливо знати, що їх хтось чекає.
А що отакий пост аж занадто емоційний. То трохи розбавлю його біографічною довідкою. Бо раптом хтось, помилувавшись малюнками,  побажає дізнатися про художницю більше? 

І так, вона малює не лише котів.

Отже, Lucie Bilodeau народилась у 1967 році в Канаді. Зараз мешкає разом і з родиною в США.

За професією – художниця, як не важко здогадатися. Зацікавилася образотворчим мистецтвом вона ще у 7 років, а в 14 вже стала студенткою «Mission: Renaissance» – школі в Монреалі (Канаді), де навчають навичкам традиційного образотворчого мистецтва.

У віці 23 років уже мала 8 національних нагород. Тоді ж до «колекції перемог» додала 2 міжнародні нагороди Міжнарондого конкурсу Гільдії мистецтв у Флориді.

Восени 2002 року вона вперше поїхала до Африки, аби вивчати дику природу. Результатом екскурсій до відомих національних парків стали неймовірно прекрасні зображення левів, слонів, жираф, зебр… Обов’язково подивіться в інтернеті або нагадайте мені, аби я трохи згодом повернулася до цієї теми. Воно того варте, слово честі.

Але так. котики – то для душі, тож котиська на її картинах зустрічаються часто і дуже різноманітні. 

Певно, варто додати, що її роботи цінуються приватними колекціонерами в Англії, Франції, Німеччині, Японії  та, звісно, в США і Канаді. А у 1989 році її твори переш з’явилися в мистецькій галереї.

Гарних вихідних, друзі! Хай усе буде добре!


2 коментарі: