середа, 12 квітня 2017 р.

Казковий світогляд італійського художника Paolo Domeniconi




Сучасна ілюстрація, навіть ілюстрація до дитячих книжок, у якій діють певні канони, а інколи й стереотипи, вражає своєю різноманітністю. І, звісно, найцікавіші роботи у тих художників, які дають волю фантазії та вміють поглянути на звичні речі, а інколи й на звичні казки, під новим кутом зору.

Саме до таких ілюстраторів належить і сучасний італійський митець Paolo Domeniconi. Можливо, цьому сприяло й те, що чотири роки, до того, як спробувати себе як ілюстратора дитячих книжок, він працював в рекламній агенсії. І хоча ніби й заведено не любити рекламників, але ті, хто мають талант у цій галузі неабияк можуть розвинути креативність та прагнення робити щось, що не відповідає обмеження технічного завдання від замовників. 

Тож і Paolo Domeniconi спробував себе в ролі ілюстратора дитячих книжок. І вельми успішно. Із 1992 року він став лауреатом кількох престижних премій, а книг із його малюнками високо цінуються читачами далеко поза межами його рідної країни. 

Його інколи несподівані, але завжди дуже щирі, сповнені певності, що диво – то звичайнісінька річ, малюнки мають багато поціновувачів в усьому світі.

Приємного милування та творчого настрою, друзі!

Немає коментарів:

Дописати коментар