неділю, 9 квітня 2017 р.

Сова та ранок: набурмослені та мрійливі птахи від латвійського художника Аpofiss




Хто з вас, друзі, з першого погляду вгадав диво-звіра на першому малюнку? Так, ще сова, ну, швидше совеня, якщо вже у кухлик помістилося, а на голові в нього чи то піна для умивання чи то сніг.

 Що воно там забуло? Ну, чого тільки не зробить питома, справдешня, сова зранку понеділка! Особливо при думці, що попереду – усенький робочий тиждень, коли доведеться рано вставати!

 А на заспокоєння, що он, «жайворонки» встають раніше, тож у них робочий тиждень раніше й починається, можна почути обурене: «знущаєшся?». От і підбадьорюй після цього людей.

Цілком можливо, що й латвійський художник Ріхард Донскіс, куди більш відомий в інтернеті як Аpofiss, у глибині душі теж сова. Принаймні, зображує він цих чудових птахів часто й натхненно. Здебільшого, й славу здобув на цьому.  


Хоча, за словами самого митця, його вабить б не лише ілюстрація, але й концептуальне мистецтво, а також – творчі експерименти з усім, що його надихає і радує. Але, усе ж, найбільше у світовому павутинні відомі його ледь мультяшні пташки із проникливими, часто сумним очима.

Трохи дино, що художник, обравши таку тему, вирішив зупинитися на псевдонімі Аpofiss. Любителі та знавці міфології Древнього Єгипту мене зрозуміють: Апофіс – це, за віруваннями єгиптян у сиву давнину, велетенський змій, який одного разу обов’язково проковтне сонце, а отже. і світу не стане. Страшно, так?

Можливо, митцю подобається ця легенда. Можливо, він вкладає у свій псевдонім щось особисте, але малюнки у нього зовсім не страшні – добрі та кумедні. А щоб у вас не виникло враження, що він малює виключно сов, ось, бонусом, ще два малюнка: пінгвіна і папуги.

Приємного милування та гарного тижня, друзі!


Немає коментарів:

Дописати коментар