неділю, 29 липня 2018 р.

Чарівний світ із бісеру від американської майстрині Jan Huling





Бісероплетіння – поважний вид мистецтва, історія якого налічує не одне сторіччя. При цьому ХХІ століття, щедре на неймовірніше поєднання різноманітних творчих технік, не забуває про нього.


Бісер використовують на різних рівнях – від найпростіших браслетиків до витончених вишивок і прикрас. І в цей проміжок вписується бісерна скульптура – техніка, що вимагає неабиякого терпіння, натхнення й міцних професійних навичок.


Усі перераховані якості характер для робіт американської майстрині Jan Huling. При цьому, скульптури з бісеру – це її хобі. Після напруженої щоденної праці промисловим дизайнером – а саме такий фах обрала мисткиня після здобуття ступеня бакалавра в галузі образотворчого мистецтва Художнього інституту Канзас-Сіті – вона відпочиває, створюючи незвичайні скульптури за допомогою бісеру.


Незвичайне заворожуюче поєднання кольорів Jan Huling пояснює соїм багаторічним захопленням народними промислами й декоративно-прикладним мистецтвом, а також – міфологією народів світу.


У робіт майстрині, яка невтомно створює свій бісерний усесвіт, стрімко зростає кількість прихильників в інтернет-просторі.


Сподіваюся, що й вас, друзі, роботи майстрині не залишать байдужими. Хай щастить!






Немає коментарів:

Дописати коментар