неділю, 8 липня 2018 р.

Портрети зі слів від мексиканського художника Phil Vance





Серед численних (не порахувати!) визначень, що ж чи хто ж то є «людина»? – виділяється особливий «підвид»: через дію. Ну. всім відомі: «Людина – це те. що вона їсть», «Судіть людей за їх вчинками…» Мені не траплявся афоризм, який би стверджував, що «Людина складається з безлічі своїх слів, вимовлених за життя». Хоча, швидше за все, у цієї фрази чи іншої, більш ефектної, має бути автор.


Але існує чимало прикладів – т.з. «поліграфічних портретів» – коли митці намагалися відтворити зовнішність людей і розкрити їхні душі за допомогою літер.

А художник Phil Vance з мексиканського штату Сонора вирішив знайти  в межах жанру, який йому дуже подобається, своє власне, оригінальне бачення.


Він спеціалізується на портретах знаменитостей, складених із безлічі дрібних літер. При цьому віддає перевагу чорно-білій графіці. Хоча існує у нього й низка робіт. виповнених у кольорі, якщо художник вважає, що саме це допоможе йому краще розкрити характер вибраного для «увіковічення» об’єкта.




«Родзинкою» його творчості є те. що він не обирає літери на вміння, а створює черговий образ із речень, які знаменитість використала в якомусь інтерв’ю. Тож перед початком роботи над власне портретом на Phil Vance  чекає напружений підготовчий період: він прагне. 


Аби ці речення, при всій уривчастості, разом створювали єдиний цільний образ, засвідчували перед глядачами, як саме він розуміє якусь відому особистість, змушували погодитись чи запрошували до дискусії із художників.

Приємного перегляду йог робіт, друзі, та вдалого початку робочого тижня!




Немає коментарів:

Дописати коментар