вівторок, 17 липня 2018 р.

Діти-супергерої - незвичайний проект американського ілюстратора Jason Ratliff





Для чого потрібні супергерої? Аби спостерігати за їхніми пригодами, затамувавши подих? Аби знати, що як зявляться суперзлочинці чи там метеорит, хтось порятує всесвіт й обов’язково встигне? Врешті, щоб було кого покликати на допомогу?


Чи так важливо отримати відповідь на це запитання? Головне ж те, що у сучасному світі супергерої потрібні. Найперше – дітям. Бо приємно мати змогу уявити себе могутнім настільки, що здатен чи здатна впоратись із будь-якою неприємністю.


Ось і американський ілюстратор Jason Ratliff впевнений, що супергерої необхідні. Він створив у графічному редакторі серію робіт, де відомі всім герої коміксів і фільмів перетворилися на тіні дітлахів. Й не на темні відбитки, а кольорові, сповнені своєю індивідуальністю. На тих, ким діти мріють бути насправді.


І що важливо, навіть намальованими, вони допомагають малим: усі гроші, які він отримує від продажу постерів цієї серії, Jason Ratliff жертвує на користь медичного центру з боротьби з дитячими хворобами.


А ще, звісно, в постерах немає портретної схожості з малими пацієнтами центру. Однак пози, та й самі мрії героїв своїх робіт художник не вигадує, а бере із життя. Тож яскраві й ніби прості малюнки мають ще один смисловий зріз.


Діти не лише сподіваються на диво. Вони самі ладні об’єднуватись в команди, прикривати одне одному спини, прагнути до перемоги.


Кіски й яскраві футболки нічим не згірші за пізнавані трико. Хвороба часом страшніша за суперзлочинців із коміксу. Тож недарма саме діти на цих постерах – на першому плані.


Супергерої потрібні людям, нагадує Jason Ratliff. Та правда в тому, що справжні герої – то самі люди, кожен із нас, незалежно від віку чи здоровя.


Гарного дня, друзі!




Немає коментарів:

Дописати коментар