понеділок, 9 липня 2018 р.

Казки та мрії у всесвіті, який Marcel van Luit створив для своїх дітей





Мені доводилось чути думку про те, що кращі дитячі книжки – ті, які письменники створили для власних дітей. Не поділяю її на всі сто відсотків, бо життя куди як різноманітніше за будь-яке твердження. Та згодна, що серед книжок «доля власних дітей» зустрічаються справжні шедеври.


Тим цікавіше глянути, як виглядають візуальні світи, створені «на замовлення» дітлахів митця.




 Скажімо, голландський фотохудожник Marcel van Luit у своїх роботах створює для дітей казковий всесвіт. На всіх його роботах – діти та звірі чи то у підкреслено буденно-звичних чи, навпаки, фантастичних декораціях.


При цьому, як і личить у казці, хижаки не страшні, а зайці чи косулі зовсім не бояться лева. І всі звірі цілком довіряють людям, тобто швидше дітям. Дивлячись а його роботи, якось на рівні інтуїції розумієш, що малим нічого не загрожує попри дивне товариство.




Якщо аналізувати й тлумачити кожну деталь зокрема. то цілісність зображення розпадеться, перестане зачаровувати. Але ж буде те саме, якщо скористатися тлумачником для снів. Проаналізувавши їх, можна дізнатися щось про підсвідомість чи отримати іншу, не менш цікаву інформацію. Але саме враження від того, що зазирнув у сні за грань звично-буденного світу зникне.


Певне, з фотокартинами Marcel van Luit те саме. Й їхні численні прихильники просто милуються незвичайними зображенями.



Сподіваюся, що і вам сподобається творчість митця. Приємного перегляду його робіт!


Немає коментарів:

Дописати коментар