вівторок, 10 липня 2018 р.

Оригінальна техніка Lipstick Lex в сонячних картинах американської художниці Алекс Фрейзер




Яким таємничим чином слоїки помади непомітно, але впевнено захоплюють усю поверхню туалетного столик, впевнено витісняючи усю іншу косметику? Чому вони ніяк не закінчуються? І, головне, що з ними робити?


Цілком можливо, що саме ви, друзі, не зрозуміли усієї драматичності цих питань. Справжніх фанаток нових відтінків помад, які чомусь видаються необхідними в момент купівлі, але якось «блякнуть» через кілька разів їхнього використання, не так багато. Але якщо раптом ці питання відгукнулись десь у глибині душі, то вам буде зрозуміло коріння, з якої виросла творчість художниці із Флориди Алекс Фрейзер.


Вона вирішила: хай улюблена косметика слугує не менш улюбленому мистецтву й винайшла нову техніку образотворчого мистецтва Lipstick Lex. Губна помада може бути, на її переконання, цілком прийнятною заміною олівцям чи фарбам.


А «малювання» губами нічим не згірше за малювання пальцями. Ну, гаразд, я трохи перебільшую: вона «виціловує» фон картини й силуети на білосніжному полотні, а тонкі деталі промальовує самою помадою чи навіть пензликами, якими набирає ту ж саму косметику. Інколи, аби надати більшої рельєфності картині, вдається до липкої стрічки.


Однак ця техніка цілком заслужено може вважатися оригінальною. На рахунку художниці – кілька  десятків малюнків: портретів знаменитостей, фруктів і тварин.

Сама Алекс Фрейзер стверджує, що так, поцілунками, ділиться з глядачами не лише творчістю, але й любовю до всього світу.

Приємного перегляду її робіт і гарного дня, друзі!




Немає коментарів:

Дописати коментар