понеділок, 2 липня 2018 р.

Відомі краєвиди на межі між світлинами і малюнком: незвичайний проект художника Pietro Cataudella








Здається, серед сучасних мандрівників поширюється нова модна тенденція: вирушаючи у подорож, брати із собою не палицю для селфі, а скетчбук. 


Я далека від думки, що відомі трепел-інстраграми скоро зарясніють, замість яскравих мальовничих фото із серії «я на фоні пам’ятки архітектури енного століття чи супер-краєвиду» графічними нарисами тих самих мальовничих краєвидів. І вже точно зарано розмірковувати, чи не організовувати стар-ап із відкриття курсів: «За десять уроків навчимо малювати пейзажі, які стануть окрасою вашого аканта й зробити його оригінальним. Ні – банальним світлинам!».



Але із задоволенням розглядаю творчість чергового мандрівника чи мандрівниці. Особливо, якщо до зображення, здавалося б, усім відомих об’єктів він чи вона підходить із гумором. Скажімо, як сучасний італійський художник Pietro Cataudella, який вирішив показати рідну країну з несподіваного боку.



Спершу він мав на меті зобразити усім відомі італійські пам’ятки архітектури у лаконічно-графічному стилі. Хоча, швидше. варто сказати: частини пам’яток, бо сенс його творчого проекту в поєднанні світлин і замальовок олівцем чи тушшю.



Особливо багато зусиль художник докладає для того, аби згладити межу переходу між різними видами мистецтва. Тож у результаті з’являються фантастичні пейзажі, споглядаючи які, не розбереш: де завершується фантазія автора, де – неймовірна у своїй красі реальність.


Самого Pietro Cataudella настільки захопив проект, що він розширив його рамки, уже не обмежуючись міськими пейзажами і «візитівками» різних міст. Тим цікаве його прихильникам спостерігати за розвитком творчості митця.



Приємних вражень від перегляду його робіт і гарного дня, друзі!







Немає коментарів:

Дописати коментар