неділю, 15 липня 2018 р.

Про світ із гумором, іронією й любов'ю в роботах художника Teo Zirinis





Нещодавно почула думку, що таку спеку почуття гумору й бажання творити тане швидше ніж морозиво, забуте на осонні. Щиро сподіваюсь, що ті людині, яка скаржилась на погоду, незабаром стане легше.


Але водночас маю надію, що обернено пропорційна залежність між творчими ініціативами й температурним режимом на вулиці не завжди й не у всіх виражена так чітко.


Скажімо, навряд чи Греція може похвалитися більшою прохолодою ніж наша країна – і не лише влітку. А ось добре відомий інтерет-просторі ілюстратор Teo Zirinis продовжує радувати своїх шанувальників черговою порцією ілюстрацій.


«Добрі карикатури» – так деякі шанувальники характеризують його творчість. Інші ж заперечують, що таке визначення – то оксюморон, тобто поєднання несумісних речей.


Справді, на перший погляд, роботи Teo Zirinis виконані в дещо наївній «чистій» стилістиці й схожі на ілюстрації до цікавої, не без гумору дитячої книги. Та при цьому доросла аудиторія зможе оцінити, що деякі теми, хай і зображені опосередковано, художник обирав для дорослої аудиторії.


При цьому крізь доброзичливу посмішку інколи проглядає сум, а інколи – насмішка.  Та водночас не виникає сумніву, що художник лють цей світ, а не лише вбачає в ньому об’єкт для карикатури.


Приємного перегляду робіт митця та гарного настрою на весь тиждень, друзі!




Немає коментарів:

Дописати коментар