четвер, 12 липня 2018 р.

Таких котів ви ще не бачили: несподівані роботи японського митця Kazuaki Horitomo




Дехто цілком щиро вважає, що коти розумніші за представників виду Homo sapiens. Аргументують вони це, що й казати, небанальне твердження, по-різному. Він практичності представників родини кошачих до заяв, що жоден кіт, на відміну від людей, не буде експериментувати із зовнішністю. Скажімо, не наб’є собі татуювання у найнесподіванішому місці.


«Не експериментуватиме, погоджується японський художник і тату-майстер Kazuaki Horitomo. – але хіба не можна помріяти?».


Справа в тому, що митця є дві пристрасті: любов до котів і до традиційного татуювання. Справа в тому, що він не визнає машинок для татуювання і створює для кожного клієнта індивідуальний малюнок, який потім набиває руками.


А ще, він добре памятає, що колись татуювання виступали в ролі оберегів, зокрема від злих духів. Тож і зараз вплітає у свої роботи міфологічні мотиви й прагне, аби ці слугували для них охоронцями. А ще, поєднує у творчості духів і котів.


І не просто котів, а таких, які самі стали клієнтами тату-салону. На цьому місці нагадую захисникам тварин, що тут має місце фантастичне допущення. Ніхто ж не дивується, коли на картинах відомих художників зображені тварини в людському одязі.


То ж вважатимемо фактом, що ніхто з котів шерсть заради татуювання не збривав. А вони доброю волею завітали на татуювання. І не лише задля того, аби показати свою крутість, але й для того, щоб стати сильнішими й більш захищеними від небезпек. А небезпек у житті котів вистачає.

Малюнки Kazuaki Horitomo часто перетворюються на ескізи для його робіт. Адже його незвичайні коти подобаються його клієнтам.

Сподіваюся, друзі, що й Вам вони сподобаються не менше й підіймуть настрій.

 Гарного дня!



Немає коментарів:

Дописати коментар