неділю, 21 квітня 2019 р.

Янголи з писанками і родини на святах від української художниці Наталії Курій-Максимів




До Великодня – тиждень. У цей час вміщена ціла історія людства, де є зрада, прощення, спасіння й надія. Та нам легше. Ми знаємо, чому Великодня неділя – то особливий день для кожної віруючої людини.


А також пам’ятаємо про те. що до цього свята варто готуватись заздалегідь. Не залишати ж усі клопоти на останню мить, щоб не мати часу подумати про справді важливе? Принаймні, крашанки варто фарбувати. А писанки розписувати завчасно. Так само, як і вірити в диво.


Тож саме на часі нагадати про творчість української художниці Наталії Курій-Максимів, чиї картини на склі завжди унікальні не лише майстерним виконанням, але й особливим світлом, яке лине від кожної з них. Світлом, що відбиває всю любов мисткині до світу й людей.


Я вже неодноразово зверталась до її творчості. Але про гарну людину, талановиту майстриню й просто про цікаві роботи ніколи не буває зайве згадати ще раз.

Цього разу – про писанкарство у її творчості, тобто про писанки, зображені нею на картинах і розписані власноруч. А ще – по янголів, які на картинах Наталії Курій-Максимів не лише радіють разом із людьми світлому святу, але й тримають-оберігають неймовірно гарні писанки, розмальовані прадавніми українськими візерунками.

Якщо згадати, що писанка – то символ самого життя, родючості, щастя. оновлення природи напровесні й надії на краще майбутнє, то не диво. Хіба янголи-охоронці не мають захищати такі важливі речі з усією ревністю? І хіба не мають їм у цьому допомагати самі люди?

Та переддень свята – не завжди час для запитань. Інколи – для дій. А інколи – для миті роздуму й милування чудовими картинами. Такими, як ці-от,із великодніми янголиками від української художниці Наталії Курій-Максимів.

Гарного дня, друзі!


Немає коментарів:

Дописати коментар