пʼятницю, 26 квітня 2019 р.

Пташине царство в неймовірних акварелях американської художниці Susan Bourdet




Інколи дивуєшся, який незначний, на перший погляд, випадок може стати поштовхом для початку кар’єри творчої особистості. Скажімо, американська художниця-анімалістка Susan Bourdet із дитинства захоплювалась красою штату Монтани. Настільки, що всі були переконані: дівчина зробить вибір на користь біологічної спеціальності.


А в 12 років дівчинка вперше обачила, як малюють аквареллю та що виходить. Якщо цю техніку застосовує творчий майстер. І твердо вирішила, що вона теж так хоче. Тому підійшла до справи з усією серйозністю і почала опановувати цю техніку.


А коли прийшов час обирати спеціалізацію, то вступила відразу на два факультети університету6 біологічний і творчий. У результаті із гарними оцінками закінчила навчання на обох факультетах. І деякий час шукала фах, у якому б змогла об’єднати всі отримані знання й навички, пробуючи себе то в розписі кераміки, то в ролі техніка-фармацевта.


А у 1980 році, переїхавши із родиною у штат Оріган, влаштувалась викладати образотворче мистецтво в художньому коледжі. Це був справді чудовий вихід, враховуючи, що вона почала виставлятися в місцевій галереї, про її творчість заговорили. Найбільше цінувалось її зображення птахів – дуже деталізовані й достовірні, ошатні й яскраві – вони сподобалися багатьом любителям природи і просто гарних малюнків.


У результаті на її творчість звернули увагу великі видавництва Bookmark и Northlight Books. Так з’явився перший календар, ілюстрований співочими птахами від Susan Bourdet.


На сьогодні її творчий доробок налічує близько 60 календарів. Кілька ілюстрованих книг про дику природу, відеофільми, майстер-класи… А головне, дехто з її шануалньиуів відкрив красу пташиного царства саме завдякиробтоам мисткині.


Приємного перегляду робіт Susan Bourdet і гарного вам дня, друзі!



Немає коментарів:

Дописати коментар