середу, 10 квітня 2019 р.

Чарівні порцелянові панянки від англійської компанії The English Ladies Co






Інтернет – цікавезна штука! Чого тільки не трапляється на його просторі. Наприклад, відгуки на мистецьких сайтах, на які ніхто не береться відповідати. Наприклад, заяви, що в сучасному інтер’єрі статуетки зайві та й. взагалі, яка з них користь, хіба що дивитись?



Звісно, я не закликаю всіх терміново прикрашати свої помешкання статуетками. Я швидше, із легким подивом, про те, що одна з найважливіших для предметів мистецтва «функція» – милувати око, виявляється, недостатньою.



А статуетки англійської фірми The English Ladies Co, я впевнена, цілком можна віднести до витворів мистецтва. Кожна з них створена із порцелянової муки, тендітна й прекрасна. Кожна – унікальна. Вони схожі на картини, яким раптом стало затісно у рамках і які «вийшли назовні».



Можна дискутувати про те, що художники зобразили не справжніх жінок, а ідеал, красунь, яких ніколи не існувало на світі. Та, сподіваюся, що порцелянові ляльки нікого не змусять обурюватись через те, що вони гарні.



Роботи The English Ladies Co високо цінуються колекціонерами за їхню деталізованість, прагнення передати всі особливості модного вбрання певної епохи, неймовірно точний підбір відтінків, але, головне, за атмосферність кожної роботи.



Ден Сміт, Андріан Хьюз та інші майстри компанії мають власні авторські «почерки» й водночас залишаються у рамках проекту, який втілюється політикою компанії. Адже в неї чимало шанувальників серед колекціонерів із різних країн.





Приємного перегляду робіт компанії The English Ladies Co і вдалого дня, друзі!






Немає коментарів:

Дописати коментар