вівторок, 16 квітня 2019 р.

Дивовижні графічні малюнки любителя стімпанка й старовини - французького художника Steeven Salvat




Коли талановитий художник починає черговий творчий проект, то його мета його може бути несподіваною. Скажімо, створити не лише низку ілюстрацій, але й відтворити дух епохи, історичної чи вигаданої. І тоді має неабияку вагу не лише самі малюнки, алей техніка і купа дрібниць, які створюють особливу атмосферу.

Скажімо, сучасний французький художник-графік Steeven Salvat  одного разу півроку створював низку малюнків, на якій були зображені птахи й вантажні механізми чи предмети – старовинний телефон, друкарська машинка, незвичайно оформлений глобус, пісочний годинник чи гасова лампа.


Так і видається, що це ілюстрації до книги, можливо, символічні, у якій йдеться про вікторіанську чи пост-вікторіанську епоху, яку так полюбляють творці стімпанку. І тоді треба підходити до цих малюнків, створених у рік виходу невідомої книги, десь наприкінці позаминулого століття, уважно й із певною насторогою, зважаючи, яке велике значення надавали символізму зображень.

Саме такого ефекту й прагнув досягти Steeven Salvat, хоч, звісно, це було не єдиним його завданням. Художник використовував китайську туш й акварель, малюючи на пастельному папері, й ретельно добирав кольори, аби створити відчуття старовинності малюнків.

А що його цікавить стімпанк, можливість поєднати механізм і живе створіння, свідчить ще одна серія робіт, присвячена кліщявим створінням. Чи – дивовижним механізмам, замаскованим під раків чи крабів невідомим винахідником.


Роботи Steeven Salvat незвичайні, але привертають увагу. Сподіваюся, друзі. що це – не найгірший спосіб розпочати плідний і вдалий ранок.




Немає коментарів:

Дописати коментар