середу, 3 квітня 2019 р.

Різнобарв'я світу метеликів у роботах кіпрської майстрині Maria A. Aristidou




Метелики – «живі квіти», а квіти – джерело натхнення для митців, а отже. й радості для глядачів. Силогізми такі силогізми… Але для деяких майстрів саме милування метеликами стає поштовхом для натхненної роботи.


Так трапилось із майстринею із Кіпру Maria A. Aristidou. У неї, до речі, чимало різноманітних творчих проектів, а десь пару років тому вона вирішила спробувати щось нове.


Її увагу привернули яскраві кольори, якими природа наділила метеликів, їхня тендітність, прагнення до польоту, ке властиве й людям. А ще – широкі можливості, які на сьогодні відкриває перед митцем використання паперу.


Так і з’явилися її композиції метелики під скляними куполами. До речі, здавалося б, розробляючи одну тему, майстриня не повторюється: завдяки різноманітності забарвленню метеликів у природі й вдало підібраним «аксесуарам», її роботи вражають оригінальністю.


За кожною із них – довгий творчий процес. Спершу Maria A. Aristidou сканує зображення метеликів у натуральний розмір і роздруковує, потім вирізає по контуру й перемальовує. Потім – надає їм форми за допомогою різних технік і закріпляє на дроті. Поєднання лаку, клею та «секретних інгредієнтів», якими майстриня не поспішає ділитися, міцно закріплює кожного метелика на призначеному для нього місці.


Теоретично, прозорий ковпак навіть можна перевернути догори дригом, а композиція залишиться неушкодженою. Не знаю, щоправда, навіщо це робити, якщо він призначений для того, аби ним милувалися?


Більше про творчість мисткині можна дізнатися на її сторінці у фейсбук: https://www.facebook.com/Maria.A.Aristidou


Приємного перегляду метеликових композицій Maria A. Aristidou й гарного вам дня, друзі!



Немає коментарів:

Дописати коментар