вівторок, 2 квітня 2019 р.

Лісові феї зі скла від нідерландської майстрині Iris Francissen




Кожна дорога починається з першого кроку. Банальність, кажете? Та хто сперечається. Але банальності тим гарні, що їх можна застосувати до багатьох речей. Скажімо, до мистецтва.


Нідерландська майстриня Iris Francissen спершу почала робити прикраси зі скляних намистин. А коли виявилось, що їй потрібні оригінальні матеріали, у 2009 р. сама сіла за горілку, аби створювати намисто в стилі печворк. Водночас з’явилися перші її стилізовані янголи-охоронці для різдвяних ярмарків.


Виявилося, що такі охоронці користуються популярністю, тож на допомогу майстрині прийшов її чоловік і почав створювати ескізи невеличких скляних іграшок. Теж охоронців, але швидше – фей, схожих на тварин, комах і рослини.


Подружжя часто разом гуляють лісом чи луками, аби влаштувати для своїх «фей» фото сесію у їхньому «природному середовищі».


Ці фотографії дуже подобаються багатьом шанувальникам творчості Iris Francissen. Вони із задоволенням спостерігають за оновленням творчої сторінки майстрині: http://www.glaskralen.eu 


І саме скляним лісовим феям на сьогодні мисткиня присвячує найбільше уваги. Їй подобається створювати все нові фігурки цих незвичайних і добрих створінь.


Приємного перегляду робіт Iris Francissen і гарного вам дня, друзі!



Немає коментарів:

Дописати коментар