понеділок, 1 квітня 2019 р.

"Живопис вовною": гіперреалістичні роботи американської майстрині Dani Ives





Гіперреалізм в образотворчому мистецтві вимагає не лише таланту, але й посидючості, любові до власної справи та інших чеснот. Що ж казати, коли на місце пензлика чи олівця приходить голка та нитки,а майстриня привносить гіперреалізм у зображення,створені в техніці сухого валяння?


Саме цей творчий метод обрала для своїх робіт американська майстриня Dani Ives. На «живопис вовною», як вона сама називає винайдену нею техніку, Майстриню надихнуло захоплення природою й шанобливе ставлення до науки.


Із дитинства її приваблювала робота із звірами й, пропрацювавши кілька років в зоопарку, вона вирішила здобути вищу екологічну освіту. Під час навчання вирішила підшукати собі хобі, аби задовольнити бажання творити.


Роздумів щодо тематики в Dani Ives не було:вона відразу надала перевагу зображенням тварин і рослин. Залишилось визначитися з технікою. Після численних творчих експериментів вона досягла того, що волокна вовни цілком змогли в її руках замінити штрихи олівцем чи мазки тонким пензлем.


За допомогою ниток вона не лише створює багатошарові кольорові зображення, але й надає їм різної структури, а в результаті – особливої реалістичності й виразності своїм роботам.


На сьогодні у творчої манери Dani Ives багато шанувальників. Вона проводить майстер-класи для охочих не лише в США, але й на міжнародному рівні. Майстриня із радістю спостерігає, як її учні відривають для себе безмежні можливості вовняних ниток.


Зараз мисткиня пише книгу, присвячену її творчості та секретам майстерності. Й викладає нові «портрети» тварин і рослин на сайт: https://www.daniives.com/portfolio/

Приємного перегляду робіт Dani Ives і гарного вам дня. друзі!






Немає коментарів:

Дописати коментар