вівторок, 30 квітня 2019 р.

Дивовижні вишивані жуки від французького майстра Noboru Hoareau





Я вже писала й ще не раз, певно, напишу: мені щиро подобається сучасне мистецтво ще й тим, що тут стираються рамки й руйнуються звичні стереотипи.


Вишивання – то традиційний вид мистецтва? Це – те, що кожна пристойна панянка мала вміти у ХІХ столітті? Можна було б спростувати й це твердження. Але від історичної довідки сьогодні відразу перейдемо до сучасності.



На сьогодні існує чимало талановитих майстрів-чоловіків, які обрали за творчість саме вишивання. Наприклад, сучасний французький митець Noboru Hoareau присвятив себе саме вишиванню. Щоправда, сама тема його робіт,скажімо так. не дуже класична.


Майстер вишиває комах. І не метеликів, бо у світі чимало творчих особистостей, які за допомогою голки й нитки зображають «живі квіти», а бабок, жуків, павуків тощо. До того ж,він обрав і несподівану манеру створення своїх робіт.



Він використовує люневільський гачок, голку й бісер. До рече, серед намистин, які стають «частинами» його комах, є створені у 50-х рр. ХІХ століття. Noboru Hoareau дуже дбайливо ставить до вибору матеріалів, аби за їхньою допомогою передати всю красу природи.


Сам майстер зазначає, що одного разу йому трапилась підбірка світлин із жуками, на хітинових крилах яких блищали краплини роси. Жуки видавались вбраними у дорогоцінні лати. Тож він вирішив втілити цю красу в життя. У результаті з’явилась добірка незвичайних робіт.


Приємного перегляду робіт Noboru Hoareau і гарного настрою, друзі!




Немає коментарів:

Дописати коментар