пʼятницю, 19 квітня 2019 р.

Дивовижне плетіння на камінні від американського митця Del Webber.





Плетіння – неймовірно цікава річ, а не «бабусине заняття», як вражає дехто з тих, хто не в курсі справи. Особливо, якщо митець вирішить поексперементувати як з технікою, так і з матеріалами.


Здавалося б, як можна поєднати камінь і солому чи тростину? Ну, перш за все, треба вдивитися і вслухатися в камінь, розгледіти, що саме найбільше пасуватиме для його фактури й кольору. Принаймні, саме так чинить митець із Сіетла (США) Del Webber.


У своїм творчості він поєднує традиційне японське плетиво, плетиво американських індіанців,а також вив’язування морських вузів. І щиро вдячний своїй мамі, яка колись познайомила його з основами плетіння. Це творче заняття захопило майстра так, що він присвятив творчості більше 30 років свого життя.


Можливо, таким сміливим поєднанням мотивів різних декоративно-прикладних мистецтв Del Webber завдячує ще й тому, що народився в Північній Африці, а дитинство провів в Іспанії та у сполучених штатах Америки. Розмаїття культур різних народів мало на нього неабиякий вплив і спонукало до творчості.


А ще, митець запевняє, що кожен його арт-об’єкт має містичну силу й може використовуватися як оберіг. Адже при його створенні митець йде від краси каменю, добираючи, чи йому більше «пасує» бамбук, чи тростина, чи ротанг або солома, й прагне висловити свою повагу красі природи.


Приємного перегляду робіт Del Webber і гарного дня, друзі!





Немає коментарів:

Дописати коментар