пʼятницю, 5 квітня 2019 р.

Зворушливі акварельні інсталяції від художниці з Британської Колумбії Kelly Pousette






Буває, що малюнкам затісно у двох вимірах аркушу паперів. І тут уже кожен художник вирішує для себе, яким шляхом їй чи йому рухатись: особливу увагу приділити перспективі малюнку, вдатися до оптичної ілюзії чи «розшири» простір для зображень за рахунок інсталяції.




Саме на користь останнього зробила свій вибір художниця з Британської Колумбії Kelly Pousette.




Інсталяція на сьогодні – досить розповсюджений художній прийом, але, зізнаюся, мені не так уже й часто доводилось чути про акварельні інсталяції. А саме цій техніці малювання надає перевагу мисткиня.



Вона створює малюнки аквареллю, вдаючись до «дитячо-наївних» зображень. Потім вирізає фігурки і створює багатошарові картини, де особливу увагу варто приділити деталям, аби не впустити чогось цікавого й важливого.



Малюнки Kelly Pousette м’які й ніжні,як і належить акварельним замальовкам. Для багатьох із них властива ледь помітна нотка суму, але це – світлий сум, а радість у ї роботах – та сама спокійна затишна радість, притаманна гарним вечірнім казкам перед сном.



І саме ця атмосфера мальованого світу приваблює багатьох шанувальників її таланту. Більше про творчість мисткині можна дізнатися з її сторінки в інстаграм: https://www.instagram.com/kpousetteillustration/



Приємного перегляду робіт Kelly Pousette і гарного вам дня, друзі!





Немає коментарів:

Дописати коментар