суботу, 6 квітня 2019 р.

Мініатюрні книжки-ілюстрації від японської художниці zhihui




Чи доводилось вам чи вашим знайомим у дитинстві малювати кімнати для ідеального будинку для принцес чи чарівниць? А може, дехто найсміливіший навіть вирізав оті малюнки,створюючи лялькові будиночки?

Тоді можу запевнити: ви вже малими були в тренді і робили впевнені кроки до мініатюризації. А може, навіть до рop-up книги. Така книга набуває все більшої популярності зараз, в епоху захоплення 3д-моделюваапня. Та стала відомою вона набагато раніше.


На вигляд це – книга як книга, але якщо розгорнути, то її малюнки, ніби за помахом чарівної палички, набувають об’єму і зачаровують неймовірною майстерністю тих, хто створив це диво.


Усе вище написане сміливо можна сказати про творчість сучасної японської художниці, яка обрала собі псевдонім zhihui. Але тут варто ще звернути увагу, що у неї не просто власноруч створені унікальні книги з об’ємними малюнками. Вони, ті книги, ще й крихітні і розміщуються не лише на долоні, а на пальцях.


І кожна робота мисткині – то мініатюрний будиночок. При цьому деталізація його обстановки вражає. Для приєднання деталей інтер’єру zhihui доводиться користуватися пінцетом. А настінні годинники за розміром схожі на краплину води.



Але в роботах художниці важливо не це, а те,із якою любов’ю вона створює кожну свою книгу. Видно, що їй подобаються ці дивовижні будинки, де так затишно й добре. Певна, що багато глядачів не відмовилися б пожити в такій оселі.

Приємного перегляду робіт zhihui та гарного дня!






Немає коментарів:

Дописати коментар