неділю, 31 березня 2019 р.

Ляльки в історії та в казках від італійської майстрині Elisa Fenoglio






Коли у твоїй душі точиться боротьба між захопленням світом фентезі й модою 18-початку 20 століття, а ти – творча особистість і прагнеш обов’язково поділитися своїми вподобаннями із глядачами… Тоді, мабуть, ведеться нелегко.



Тож чудово, що написане вище – не про чудову італійську лялькарку Elisa Fenoglio. Вона щиро захоплюється і красою історичного вбрання, і казковими персонажами, але точно без будь-якої душевної боротьби: її таланту вистачає на все.




Шляхи, якими майстри приходять до створення ляльок, дуже різні. Ось для неї усе розпочалося із закінчення в 1997 р. факультету сценографії Академії витончених мистецтв туринського Університету. Здобувши диплом дизайнера-костюмера, майстриня працювала в театрі, в кіноіндустрії та на телебаченні. А ще – знаходила час на ілюстрування й портретну графіку.




А потім з усіх цих професій і хобі народилося одне, наймасштабніше, якому Elisa Fenoglio присвятила весь час. Вона почала створювати колекційні ляльки у масштабі 1:12. При цьому їй дуже допомагає детальне знання всіх атрибутів й особливостей моди певного історичного періоду й е, що вона має досвід створення театральних костюмів на людських зріст.




У її творчості чимало шанувальників серед колекціонерів з усього світу. Та й просто цікаві регулярно відвідують її сайт: http://www.elisafenoglio.it , аби милуватися зображеннями нових ляльок.




Приємного перегляду робіт майстрині й гарного вам дня, друзі!







Немає коментарів:

Дописати коментар